Μελετώντας τον Νεοπλατωνισμό: Η ουσία των πραγμάτων στα κείμενα των Πλωτίνου, Πρόκλου και Δαμάσκιου Sara Rappe

ISBN:

Published:

Paperback

493 pages


Description

Μελετώντας τον Νεοπλατωνισμό: Η ουσία των πραγμάτων στα κείμενα των Πλωτίνου, Πρόκλου και Δαμάσκιου  by  Sara Rappe

Μελετώντας τον Νεοπλατωνισμό: Η ουσία των πραγμάτων στα κείμενα των Πλωτίνου, Πρόκλου και Δαμάσκιου by Sara Rappe
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 493 pages | ISBN: | 3.28 Mb

Ο όρος νεοπλατωνισμός προσδιορίζει τον τύπο της πλατωνικής φιλοσοφίας που άνθισε στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τον 3ο έως και τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Είναι στην ουσία μια σύνθετη μεταφυσική ερμηνεία του έργου του Πλάτωνα, και κυρίως τηςMoreΟ όρος νεοπλατωνισμός προσδιορίζει τον τύπο της πλατωνικής φιλοσοφίας που άνθισε στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τον 3ο έως και τον 6ο μ.Χ.

αιώνα. Είναι στην ουσία μια σύνθετη μεταφυσική ερμηνεία του έργου του Πλάτωνα, και κυρίως της πλατωνικής θεολογίας, όπως αυτή συναντάται στους Διαλόγους του. Ο νεοπλατωνισμός είναι το φιλοσοφικο-θρησκευτικό ρεύμα που άνθισε σε πείσμα της σαρωτικής «νέας τάξης πραγμάτων» της εποχής, δηλαδή της επέλασης του εξουσιαστικού ιουδαϊκού χριστιανισμού που στόχο είχε να αντικαταστήσει την κυριαρχία του ελληνικού τρόπου σκέπτεσται και ζην. Ο νεοπλατωνισμός, που ο απόηχός του έχει φθάσει μέχρι και τις ημέρες μας, αποδεικνύει πόσο ισχυρά ήταν τα φιλοσοφικά θεμέλια της ελληνικής φιλοσοφίας, αφού τελικώς αυτός ο ίδιος αποτέλεσε την ίδια τη βάση της χριστιανικής θρησκείας, η οποία θα γινόταν η κυρίαρχη θρησκεία του Δυτικού κόσμου στο εξής...Η θαυμάσια και καινοτόμος μελέτη της Σάρας Ρέιπ είναι η πρώτη που αναλύει σε βάθος τα νεοπλατωνικά κείμενα χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη φιλοσοφική γλώσσα.

Το βιβλίο της καλύπτει όλην την παράδοση της νεοπλατωνικής φιλοσοφίας, από τον Πλωτίνο και τον Πρόκλο έως τον Δαμάσκιο. Αναλύοντας τον μυστικισμό που διαπνέει τα έργα αυτά, η εμβριθής Ρέιπ αποδεικνέυει ότι απεικονίζουν πρακτικές αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμού και άλλων πνευματικών ασκήσεων που σκοπό έχουν να φέρουν τον άνθρωπο εγγύτερα στο θείον.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Μελετώντας τον Νεοπλατωνισμό: Η ουσία των πραγμάτων στα κείμενα των Πλωτίνου, Πρόκλου και Δαμάσκιου":


official-file.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us