Kernenergie (on)besproken. Een geschiedenis van het maatschappelijk debat over kernenergie in België Erik Laes

ISBN:

Published:

Paperback

367 pages


Description

Kernenergie (on)besproken. Een geschiedenis van het maatschappelijk debat over kernenergie in België  by  Erik Laes

Kernenergie (on)besproken. Een geschiedenis van het maatschappelijk debat over kernenergie in België by Erik Laes
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 367 pages | ISBN: | 5.63 Mb

Dit boek werd geschreven op basis van de resultaten van het onderzoeksproject Kernenergie en maatschappelijk debat. Dit project kadert in het programma Energie en klimaat, debat in Vlaanderen van het Vlaams Instituut voor Wetenschappelijk enMoreDit boek werd geschreven op basis van de resultaten van het onderzoeksproject Kernenergie en maatschappelijk debat. Dit project kadert in het programma Energie en klimaat, debat in Vlaanderen van het Vlaams Instituut voor Wetenschappelijk en Technologisch Aspectenonderzoek (viWTA), een instelling verbonden aan het Vlaams Parlement.In de aanloop naar de verkiezingen van juni 2007 stond de toekomst van kernenergie in Belgie opnieuw maatschappelijk en politiek ter discussie.

In dit boek gaan de auteurs op zoek naar de wortels van deze discussie, en volgen ze de evolutie van het nucleaire debat in Belgie van de vroege keuze voor een nucleair programma in de naoorlogse periode tot de recente kiescampagne. Dit boek situeert deze evolutie ten opzichte van belangrijke historische gebeurtenissen of scharnierpunten (zoals de impact van het ongeval in Tsjernobyl op het Belgische kernenergiebeleid), en analyseert ze aan de hand van drie parallelle assen die als een rode draad doorheen het boek lopen: de cultuurhistorische achtergrond, de beleidsinitiatieven en de argumentatie van diverse betrokkenen.

De auteurs komen hierbij tot de merkwaardige conclusie dat er doorheen de Belgische nucleaire geschiedenis, afgezien van enkele pogingen op de politieke tribune en in het veld, en ondanks de duidelijke keuzes op het gebied van energieopties, nooit een echt gestructureerd maatschappelijk debat is gevoerd. Tenslotte staan de auteurs niet enkel stil bij het verleden maar formuleren ze ook reflecties bij de vormgeving van het toekomstige energiedebat en de rol van kernenergie daarin.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Kernenergie (on)besproken. Een geschiedenis van het maatschappelijk debat over kernenergie in België":


official-file.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us